Wednesday, March 18, 2015

စပ်စ္သီး အစာအာဟာရဓာတ္မ်ား



စပ်စ္သီးတြင္ အဆီဓာတ္မ်ား လုံး၀မပါ၀င္ပါ။ ပရုိတင္းပါ၀င္မႈမွာလည္း နည္းပါလွျပီး ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ပါ၀င္မႈ မွာလည္း လိေမၼာ္သီး၊ ေရွာက္ခ်ဥ္သီးတုိ႔ထက္ နည္းပါးေလသည္။ ကာဗုိဟုိက္ဒရိတ္ ၇.၃% မွ်သာ ပါ၀င္ေလ သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ စပ်စ္သီးသည္ ပိန္လုိသူမ်ားအတြက္ အေကာင္းဆုံးေသာ အဆီခ်ေဆးတစ္ခြက္အျဖစ္ အသုံး၀င္ေစပါသည္။ ေဟာလီး၀ုဒ္ (Hollywood) အႏုပညာရွင္မ်ား ၊ ရုပ္ရွင္သရုပ္ေဆာင္မ်ား၊ ရုပ္ရွင္ပညာရွင္မ်ား အမ်ားအဆုံးအသုံးျပဳလာေသာ ဓာတ္စာလည္း ျဖစ္ပါသည္။

လိေမၼာ္သီးႏွင့္ ေရွာက္ခ်ဥ္သီးတုိ႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ အဖုိးတန္ တြင္းထြက္သတၱဳမ်ားအနက္ ဆုိဒီယမ္ဓာတ္ႏွင့္ ဆီလီကာမွလြဲလွ်င္ က်န္ဓာတ္မ်ားအားလုံး စပ်စ္သီးတြင္ပါ၀င္သည္။ သုိ႔ေသာ္ သံဓာတ္၊ ကလုိရင္းဓာတ္ ပါ၀င္ေသာ ရာခုိင္ႏႈန္းတြင္မူ စပ်စ္သီးက ေရွာက္ခ်ဥ္သီး၊ လိေမၼာ္သီးတုိ႔ထက္ ပုိေလသည္။ စပ်စ္သီးသည္ အားတုိးေဆးအျဖစ္ေသာ္လည္ေကာင္း၊ စြမ္းအားထုတ္ေသာ ေလာင္စာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ အသား လွေဆးအျဖစ္ အသုံး၀င္ေစ၏။ ေသြးအားနည္ေရာဂါႏွင့္ အထူးသင့္ေလ်ာ္သည္။ စပ်စ္သီးတြင္ ပါ၀င္ေသာ သတၱဳဓာတ္ (Mineral Residue) တုိ႕က အယ္လ္ကလုိင္း (Alkaline) ဂုဏ္သတၱိကို ထုန္လုပ္ေပးႏုိင္သျဖင့္ ေသြးမသန္႔ေရာဂါႏွင့္ အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္ပါသည္။


Download Wun Zinn


0 comments:

Post a Comment